Om kennelen

Fam. NystuenVi er en liten familie på tre personer, pappa Arnfinn, mamma Linda, og datter Anita. Stedet vi har slått røtter er i Blaker, Sørum, Akershus, der vi har et koselig hus som er preget av hunder. Anita bor ikke langt unda, sammen med to av familiens hunder. Familien har stort sett alltid bestått av hund. Den første hunden var Rex, som var en kullsvart labrador. Etter det kom enda en labrador med navnet King. Anita vokste opp med King ved sin side, og han levde et godt og langt liv sammen med oss. I mai 2003 ble han dessverre avlivd pga. kreft, og det var veldig tungt for oss alle. Vi hadde ingen planer om flere hunder, men forsto fort at vi ikke klarte oss uten. Vi så lenge på rasen Tibetansk Spaniel, og det endte til slutt med at vi dro til Wenche Evensen, kennel Aludi, i Kvelde. I juni 2005 kom vår første tibbe hjem til Blaker.

 

Utstilling har blitt en stor del av livet vårt, noe som egentlig er veldig snodig. At vi har fortsatt med utstilling er et stort mysterium, for det gikk ikke veldig bra på vår første, en varm og slitsom dag på valpeshow i Letohallen. Det var den ene turen som gjorde utslag, og etter det har det bare blitt flere og flere. Vi drar på turer og utstillinger i både inn og utland med vår bobil som rommer oss alle, Anita har også en campingvogn. Campinglivet passer perfekt for oss, både mennesker og dyr. Hver vinter gleder vi oss til at sesongen skal starte igjen, slik at vi kan dra rundt på utstillinger. Dette er en hobby hele familien elsker, og som vi deler sammen.

Vårt mål

For oss er hund livet, og det er viktig at hundene lever et godt liv. Helse og trivsel er noe vi setter høyt. Alle tibbene vi har er sunde og friske, og de viser alle tydelige tegn på at de har det bra. Mange hunder ser på utstilling med frykt, men hos oss er ikke dette et tema. Helt fra de er små, trener vi på at utstilling skal være gøy blant annen sosialisering. Vi leiter etter sunde og friske hunder for å avle frem våre egne linjer. Dårlige bein, ille gemytt, øyeproblemer osv. er noe vi styrer langt unna. Vi har et klart syn på hvordan vår perfekte tibbe skal være, og noen av hundene vi har nå er et flott grunnlag for våre drømme-linjer. Vi er meget stolte av våre avkom.

Navnet ANLIAR

Aretha_liten

Etter at vi fikk flere tibber i hus, kom temaet valper og kennel opp. Vi startet å snakke om hva vårt eventuelle kennelnavn skulle være.

Mange ønsker ble tatt i betraktning, men smaken falt spesielt for to stk. Det ene navnet var ANLIAR: AN – Anita, LI – Linda, AR – Arnfinn.

Vi sendte inn brev til NKK og søkte. 15.11.06 fikk vi brev fra NKK om at kennelnavnet var godkjent.